понедељак, 30. децембар 2013.

Posne punjene paprike



Ko god da je probao ove paprike, nije ukopčao da su bez mesa. Dobre su i tople i hladne, mogu da stoje više dana. Ideju za njih sam pokupila od moje tetka Ljilje, mamine sestre, koje je u fil ubacila mešavinu ovsenih i raženih pahuljica, što je jelu dalo posebnu slast! Od onda ih samo ovako spremam!

Sladak kupus bez mesa




Kad sam se udala, kao i svaka mlada htela sam da ugodim mužu... A on kuvani slatki kupus nije hteo ni za živu glavu! Govorio je da je to samo vruća salata.
Godinama sam odlagala da ga spremim, dok mi nije puk'o film i rešim da sebi napravim, a on nek se snalazi za ručak! Pošto smo oboje vegetarijanci, krenem ja da seckam i dinstam, a on samo njuši i ćuti. Kad je bilo gotovo, sipam ja sebi u tanjir, reda radi mu ponudim da proba, a on jedva dočekao i u cugu je pojeo više od pola. Posle mi je priznao da mu se već miris u toku spremanja dopao i da je jedva čekao da proba. Od tada nema problema sa ovim jelom, ali voli samo kako ga ja spremim. 
Nema to veze sa ljubavlju, već sa sastojcima koji su u ovom jelu... On kaže da je bogato ukusom.

недеља, 29. децембар 2013.

Dobrodošlica!

Dobrodošla ja kod vas, a i vi kod mene! 
Evo o meni u slici - malo crnka, malo plavuša, jednom polomljena i uglavnom svuda nasmejana.. :)



I u reči... 
Da vam odmah kažem - ne jedem meso, pa ga ne koristim u jelima. Zato ću pokušati da pokažem šta sve može da se napravi sa ostalim namirnicama, a da bude ukusno i na oko lepo.